Hvordan bruke dette kurset (*)

Dette kurset forklarer hvordan det norske arbeidslivet fungerer. Hvis du har mulighet til det, foreslår jeg at du følger kurset i den rekkefølgen det er lagt opp. Kurset er bygget opp av 7 seksjoner som hver inneholder mange leksjoner.

Det er videoer i de fleste leksjoner. I tillegg til videoene er det utfyllende tekst. Teksten oppsummerer videoene, og har i tillegg litt flere eller andre perspektiver. Jeg foreslår at du ser videoene og leser teksten. Ved å gjøre begge deler tror jeg du får den beste læringseffekten. Men dette er selvfølgelig opp til deg. :-)

Alt innhold i dette kurset er viktig for å forstå forventinger og uskrevne regler på norske arbeidsplasser. Jo mer av kurset du gjennomfører, jo større er sjansen for å bli godt inkludert i arbeidslivet og det sosiale livet i Norge.

Hvis du synes det er mye innhold og ønsker å vite hva som er viktigst, har jeg merket leksjonene etter hvor viktige de er.

Svært viktige leksjoner er merket med 3 stjerner (***)
Viktige leksjoner er merket med 2 stjerner (**)
Informative leksjoner er merket med 1 stjerne (*) 

Jeg anbefaler at du tar hele kurset, men hvis du ønsker å prioritere, kan du starte med leksjonene som er merket med 3 og 2 stjerner.

Dette innholdet er laget i kursportalen Teachable, som dessverre kun er på engelsk. Dette betyr at navigasjonsknappene og forfatterens biografi i dette kurset er på engelsk. Biografien i høyre del av hovedmenyen til kurset er altså felles for alle kursene jeg har laget. Den er på engelsk fordi jeg regner med at det er dette språket som flest kursdeltakere kan forstå. I neste leksjon vil du finne en norsk versjon av forfatterens biografi.

Navigasjonsknappene og kontrollpanelet er på engelsk. For å starte forelesningen, trykker du på den blå "Start"-knappen. For å fullføre forelesningen og fortsette kurset, klikker du på den blå "Complete and Continue"-knappen.




Jeg snakker rolig og tydelig på videoene, og med mindre dialekt enn jeg vanligvis har. Hvis du ønsker at jeg skal snakke enda langsommere, er det mulig å redusere avspillingshastigheten på videoene. Dette gjør du ved å klikke på tannhjulikonet nederst på skjermen. Du kan for eksempel prøve å redusere til 0,75x og se hvordan dette fungerer for deg.




Alle videoene er laget med norske undertekster. Hvis du synes det hjelper på forståelsen å også kunne lese hva jeg sier, kan du slå på undertekster. Det gjør du ved å trykke på den lille tekstboksen nederst i skjermen og slå på undertekster som vist i skjermbildet. under. Du kan også slå dem av på samme måten. Hvis du både reduserer avspillingshastigheten og slår på undertekster, vil du få mer tid til å lese tekstene.



Hvis du trenger mer tid til å lese undertekstene i en video eller for reflektere over innholdet, kan du når som helst sette videoen på pause for å få tid til å tenke deg om. Du kan også gå tilbake og spille av de siste 10 sekundene av videoen ved å klikke på den lille sirkelpilen ved siden av pauseknappen. Du kan klikke på denne pilen flere ganger for å få en repetisjon av en større blokk.



Du kan stille spørsmål i "
Discussion"-feltet på slutten av hver leksjon. Jeg svarer personlig på alle spørsmål i kurset. For å skrive kommentaren/spørsmålet ditt, klikk på den blå "Post Comment"-knappen.

Vær oppmerksom på at eventuelle kommentarer du skiver her vil være synlige for alle som tar dette kurset. Jeg vil prioritere kommentarer med spesifikke spørsmål og svare på dem. Generelle kommentarer som "Takk!" eller "Jeg liker Norge" får kanskje ikke svar, men jeg vil alltid sette pris på engasjementet ditt.

Hver gang du skriver en kommentar, sendes det en e-post til innboksen min. Så hvis du vil skrive "Takk!" i kommentar-feltet, er det best å gjøre det på slutten av kurset. Hvis du gjør dette i alle leksjonene, vil jeg motta nesten hundre "Takk!"-e-poster, og det vil fylle opp innboksen min.



Det meste av tekstinnholdet i dette kurset er hentet fra boken som jeg har skrevet og som heter "Kunsten å arbeide med nordmenn". Hvis du vil ha en fysisk kopi av denne boken, kan du bestille den fra min hjemmeside: https://ellisculture.com/boker/.

Her kan du også bestille bøkene "Kunsten å søke jobb i Norge" eller "Flerkulturelle arbeidsplasser". Førstnevnte bok vil hjelpe deg med å forstå hvordan det er å arbeide i Norge og hva som forventes av deg. Da vil du bedre forstå tankegangen bak noen av spørsmålene på jobbintervjuet og hvordan du kan svare på disse spørsmålene.

Jeg har også laget e-læringskurset "Kunsten å søke jobb i Norge". E-læringskursene er mer omfattende enn bøkene fordi de også inneholder videoer og oppgaver.

Complete and Continue  
Discussion

0 comments